Poziv na javno savjetovanje o Okviru za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima (eng. Environmental and Social Management Framework)

Rok: 27. srpnja 2021.
Projekt „OPU Hrvatska: prema održivom, pravičnom i učinkovitom obrazovanju“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) podnijelo je Svjetskoj banci zahtjev za odobrenjem zajma od u ukupnom iznosu od 30.27 milijuna USD za projekt „OPU Hrvatska: prema održivom, pravičnom i učinkovitom obrazovanju“.

Glavni cilj projekta „OPU Hrvatska: prema održivom, pravičnom i učinkovitom obrazovanju“ je poboljšati pravičnost u odabranim školama koje će provoditi cjelodnevnu nastavu i povećati institucionalne kapacitete Ministarstva znanosti i obrazovanja za provedbu obrazovnih reformi.

Projekt obuhvaća 3 komponente:

(1) osigurati da povećana satnica dovede do kvalitetnih ishoda učenja,
(2) prikazati infrastrukturna rješenja za cjelodnevnu nastavu i
(3) ojačati kapacitete MZO-a za provedbu reformi.

Temeljem propisanih procedura Svjetske banke, Ministarstvo znanosti i obrazovanja u obvezi je na javno savjetovanje objaviti Okvir za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima (eng. Environmental and Social Management Framework).

Okvir za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima (eng. Environmental and Social Management Framework) bit će dostupan javnosti od 14. srpnja 2021. godine do 27. srpnja 2021. godine na web stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja na adresi: Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb.

Virtualno javno savjetovanje održat će se u petak, 23. srpnja 2021. godine u 10.00 sati.

Tijekom razdoblja savjetovanja javnost može slati komentare, pitanja i prijedloge Ministarstvu znanosti i obrazovanja elektroničkom ili redovnom poštom:
 
e-mail: seecroatia@mzo.hr
adresa: Donje Svetice 38, 10000 Zagreb