Poziv na javno predstavljanje ESMF – Okvir za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima

Predstavljanje će se održati u petak, 23. srpnja 2021. godine u 10.00 sati, kao virtualni javni konzultacijski sastanak.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) podnijelo je Svjetskoj banci zahtjev za odobrenje zajma u ukupnome iznosu od 30,27 milijuna USD za projekt „OPU Hrvatska: prema održivom, pravednom i učinkovitom obrazovanju“.

Glavni cilj projekta „OPU Hrvatska: prema održivom, pravednom i učinkovitom obrazovanju“ je poboljšati pravednost u odabranim školama koje će provoditi cjelodnevnu nastavu i povećati institucionalne kapacitete Ministarstva znanosti i obrazovanja za provedbu obrazovnih reformi.

Projekt obuhvaća tri komponente:

(1) osigurati da povećana satnica dovede do kvalitetnih ishoda učenja,
(2) prikazati infrastrukturna rješenja za cjelodnevnu nastavu i
(3) ojačati kapacitete MZO-a za provedbu reformi.

Na temelju propisanih procedura Svjetske banke, Ministarstvo znanosti i obrazovanja obvezno je objaviti Okvir za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima (engl. Environmental and Social Management Framework) na javnome savjetovanju.

Okvir za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima (engl. Environmental and Social Management Framework) dostupan je javnosti od 14. srpnja 2021. godine do 27. srpnja 2021. godine na web stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i u Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresi: Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb.

Vezano uz navedeno, Ministarstvo je obvezno i javno predstaviti navedene dokumente, a predstavljanje  će se održati u petak, 23. srpnja 2021. godine u 10.00 sati, kao virtualni javni konzultacijski sastanak.

Zainteresirana javnost može pristupiti predstavljanju preko Zoom poveznice:

Join Zoom Meeting
https://mzo-hr.zoom.us/j/81976186224?pwd=bEpOTWJyampzQmFWQWJHYXVLK0RMZz09