Učenicima i učiteljima produžen besplatan pristup online digitalni program za vježbanje matematike Matific do kraja kolovoza

Učenici i učitelji u osnovnim školama moći će besplatno koristiti online digitalni program za vježbanje matematike Matific do kraja kolovoza. 
Ubrzo nakon početka škole na daljinu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Matificom dogovorilo je besplatan pristup online digitalnom programu koji je usklađen s kurikulumom, preveden na hrvatski jezik te omogućuje praćenje napretka razreda, ali i svakog učenika pojedinačno. Rezultati su pokazali kako više od 100 tisuća učenika i 8 tisuća učitelja svakodnevno koristi Matific, a kako bi školsku godinu čim mirnije priveli kraju, Matific će ostati besplatan do 31. kolovoza.
 
Uz zadatke koje su u Matificu učenicima dodjeljivali učitelji, čak 52% učenika samoinicijativno je rješavalo i dodatne zadatke. Svaki učenik je prosječno dva i pol sata tjedno proveo rješavajući zadatke iz matematike u Matificu.
Također, Matific prati uspješnost učenika i daje povratnu informaciju u kojim temama je dijete bilo uspješnije, a u kojima treba dodatnu podršku. Tako nam je Matific otkrio koja su izazovna područja za hrvatske učenike u pojedinim razredima:
 
  • 1. razred – zbrajanje i oduzimanje do 20 su dobro savladali, ali oblik i prostor trebaju još uvježbati
  • 2. razred – učenici se dobro snalaze u računanju vremena, dok im računske operacije s zagradama predstavljaju problem
  • 3. razred – oblik i prostor je izazovno područje za učenike, dok im računanje brojevima ide znatno bolje
  • 4. razred – računske operacije učenicima idu dobro, ali imaju poteškoća sa analiziranjem podataka
  • 5. razred – učenici se bolje snalaze u geometriji i jednadžbama, dok im baratanje podacima ide lošije 
  • 6. razred – najlošiji rezultati u izračunavanju postotaka, najbolji u pretvaranju mjernih jedinica
 
S obzirom da je Matific omogućio našim učenicima besplatno korištenje do kraja kolovoza te pokazao da matematika ne treba biti bauk, pozivamo sve učenike, učitelje i roditelje da iskoriste ovu mogućnost i uče matematiku kroz igru.
Primjeri zadataka:
 
Zrcalna simetrija: https://www.youtube.com/watch?v=xw9vKZzD200 
Mjerenje kutova: https://www.youtube.com/watch?v=3k7bRagVNM4 
Množenje do 100: https://www.youtube.com/watch?v=ekm2bye2rwY
 

Izjavu prof. dr. sc. Blaženke Divjak, ministrice znanosti i obrazovanja, možete poslušati na poveznici - https://youtu.be/9rExcPIvD8Y.


Pisane vijesti | Priopćenja | Odgoj i obrazovanje