Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Matific omogućuju besplatan pristup svim osnovnim školama

Godina 2020. donijela nam je mnoge promjene i natjerala nas da svoj život podredimo izvanrednoj situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa. U ovoj situaciji škole diljem svijeta spoznale su snagu i važnost digitalnih programa koji su od iznimne važnosti jer pripremaju učenike za budućnost koja je pred njima, a istodobno pomažu i učiteljima.

Nakon odličnih rezultata protekle školske godine, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nastavlja suradnju s Matificom kojom će se osigurati svim osnovnim školama besplatan pristup Matificu u školskoj godini 2020./21.

Matific je vodeći svjetski digitalni program za matematiku od predškolske dobi do šestog razreda, a odobren je i od Agencije za odgoj i obrazovanje. Matific je u Hrvatskoj već koristilo više od 100.000 učenika koji su učeći uz igru vježbali matematiku i poboljšali svoje rezultate na ispitima.

Cilj Matifica nikad nije bio zamijeniti učitelje jer su učitelji najvažniji čimbenik u prenošenju znanja mladim naraštajima i njihovu obrazovanju. Matific učiteljima pomaže približiti matematiku na zabavan i interaktivan način u više od dvije tisuće zadataka koji prate novi kurikulum Matematike, nastavni plan i program. 

Matific će sljedeće školske godine ponuditi dodatne značajke, a svaki roditelj moći će nadograditi program uz Premium paket koji će uključivati više opcija, zadataka i povratnih informacija o napretku djeteta. Učiteljima će uporaba Matifica i dalje biti besplatna, uključivši i mogućnosti pretraživanja i dodjeljivanja zadataka, kao i iscrpna izvješća kojima mogu pratiti napredak svojih učenika.

Pratite društvene mreže Matifica (https://www.facebook.com/matifichrvatska) i službenu stranicu (www.matific.com) za više informacija.

Pisane vijesti | Projekti | Osnovno obrazovanje