Najava webinara „Odgovor visokog obrazovanja na pandemiju COVID-19: izgradnja održivije i demokratičnije budućnosti“

Webinar „Odgovor visokog obrazovanja na pandemiju COVID-19: izgradnja održivije i demokratičnije budućnosti“ (Higher education’s response to the COVID-19 pandemic: building a more sustainable and democratic future) održat će se u virtualnom formatu 16. ožujka 2021. godine s početkom u 14.30 sati.

Organizatori webinara su Vijeće Europe, Međunarodni konzorcij za visoko obrazovanje, građansku odgovornost i demokraciju i Međunarodno udruženje sveučilišta (IAU).

Pandemija bolesti COVID-19 uvelike utječe na cjelokupno društvo. Visoka učilišta morala su brzo reagirati i donositi čvrste i inovativne odluke o tome kako reorganizirati nastavu, učenje, istraživanje i ostale aktivnosti. Uz to, vrlo je značajna i njihova uloga u oblikovanju boljeg i pravednijeg svijeta nakon pandemije.

Kako bismo bolje razumjeli odgovor visokog obrazovanja na pandemiju COVID-19, Vijeće Europe, Međunarodni konzorcij za visoko obrazovanje, građansku odgovornost i demokraciju te Međunarodno udruženje sveučilišta zajedno su uredili knjigu, objavljenu u seriji Vijeća Europe o visokom obrazovanju, koja će biti predstavljena na ovom webinaru. U navedenoj knjizi autori, koji dolaze iz različitih krajeva svijeta, raspravljaju o različitim aspektima visokog obrazovanja i njegova utjecaja na društvo u cjelini, osobito u okolnostima pandemije koronavirusa.

Webinar „Odgovor visokog obrazovanja na pandemiju COVID-19: izgradnja održivije i demokratičnije budućnosti“ pružit će priliku za raspravu o tome kako sveučilišta oblikuju razdoblje nakon pandemije, o trenutačnim društvenim i javnim odgovornostima visokog obrazovanja te o tome kako pandemija poziva na preispitivanje visokog obrazovanja na regionalnoj razini (Afrika) i na razini pojedine zemlje (kao primjer će biti prikazana Rumunjska).

Webinar je besplatan i otvoren za sve zainteresirane. Obrazac za registraciju bit će otvoren do utorka, 16. ožujka 2021., na poveznici: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_ZhjV_IfhTM6VRdyix1rldA

Popis sudionika webinara nalazi se u privitku teksta.

Najave | Priopćenja | Visoko obrazovanje