Poziv na iskaz interesa za individualne konzultantske usluge u funkciji VODITELJ TIMA u Jedinici za provedbu projekta / engl. Project Implementation Unit (PIU) u Ministarstvu znanosti i obrazovanja za provedbu projekta DIGIT

Rok: 28. travnja 2024.

REPUBLIKA HRVATSKA
Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Zajam Svjetske banke br. 9558-HR
Projekt 
„Digitalne, inovativne i zelene tehnologije“
 
objavljuje
POZIV ZA ISKAZ INTERESA
za individualne konzultantske usluge u funkciji
 
VODITELJ TIMA u Jedinici za provedbu projekta / engl. Project Implementation Unit (PIU)
u Ministarstvu znanosti i obrazovanja za provedbu projekta DIGIT
 
Republika Hrvatska potpisala je Ugovor o zajmu sa Svjetskom bankom u vrijednosti od 106 milijuna eura za provedbu projekta „Digitalne, inovativne i zelene tehnologije“ (DIGIT).
 
Ciljevi projekta su unaprijediti istraživanja i inovacije s usmjerenjem na digitalne i zelene tehnologije poboljšanjem institucionalne infrastrukture i uspješnosti istraživanja istraživačkih organizacija i poduzeća te upotpuniti planirani financijski okvir za IRI i podržati pripremu ili podignuti na višu razinu sheme i projekte koji će se provoditi s pomoću EU sredstava.
 
U sklopu provedbe zajma osnovana je Jedinica za provedbu projekta koja je zadužena za pružanje pomoći Ministarstvu znanosti i obrazovanja u provođenju projektnih aktivnosti te je odgovorna za planiranje, koordinaciju i nadzor provedbe te evaluaciju projektnih aktivnosti, nabavu i financijsko upravljanje, cjelokupnu implementaciju okolišnih i društvenih standarda te izvještavanje. 
 
U Jedinici za provedbu projekta Ministarstvo znanosti i obrazovanja želi angažirati konzultanta u sljedećoj funkciji:
 
  • Voditelj tima za provođenje modela institucionalnog financiranja znanstveno-istraživačkih institucija programskim sporazumima (Performance Based Funding).
 
Opis poslova s detaljnim podacima koji se odnose na zadatke i potrebne kvalifikacije možete pronaći u dokumentu Terms of Reference (TOR):
 
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja poziva kvalificirane kandidate da dostave svoj životopis najkasnije
do 28. travnja 2024. godine na e-mail adresu: digit@mzo.hr