Videokonferencija HERItage „The Role of Cultural Heritage in Socio-Economic Development and Preservation of Democratic Values”

15. – 18. lipnja 2020.

Zbog situacije s virusom COVID-19, konferencija HERItage nije se mogla održati u ožujku 2020. kako je prvo bilo planirano. Iako je svaki organizacijski aspekt bio spreman i postavljen za izvorni datum, konferencija je odgođena. Novi datum održavanja konferencije je od 15. do 18. lipnja.

S obzirom na važnost konferencije za budućnost kulturne baštine u programu Horizon Europe, važno je nastaviti strukturirani dijalog i razmjenu mišljenja, diskursa i analiza svih povezanih aspekata u drugom formatu koji bi također omogućio isporuku planiranoga Riječkog priopćenja. Ovaj dokument predstavit će put za jačanje kulturne baštine i sve povezane teme u budućim politikama i inicijativama EU-a, kao i smjer njihova razvoja. Zbog tog razloga planiramo organizirati virtualnu konferenciju s našim cijenjenim govornicima o planiranim temama panela konferencije HERItage.

U razdoblju od 15. do 18. lipnja organizirat će se četiri dvosatne videokonferencije na platformi Zoom, bez ograničenja broja sudionika po sesiji kako bi se potaknula plodna rasprava. Sve će sesije biti snimljene i dostupne na Internetu na web mjestu konferencije.

Svi registrirani predavači i sudionici prvobitno planirane ožujske konferencije bit će posebno informirani o mogućnostima sudjelovanja u virtualnoj HERItage konferenciji.

Mrežna stranica:
http://heritage.uniri.hr/ 

Najave | Projekti | Znanost i tehnologija