Videokonferencija Foruma nacionalnih etičkih povjerenstava (NEC Forum) i Europske skupine za etiku u znanosti i novim tehnologijama (EGE)

18. lipnja 2020.

U sklopu ovoga događaja 18. lipnja 2020. godine održat će se online konferencija koju organizira Hrvatsko katoličko sveučilište u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.
 
Riječ je o događaju koji će se održati u novom terminu te prilagođenom digitalnom formatu. Aktualna borba s globalnom prijetnjom virusa dodatno naglašava važnost ovog događaja budući da je središnja ideja ovog sastanka razmjena iskustava i informacija vezanih uz pitanja etike koja se odnosi na trenutačnu pandemiju koronavirusa.
 
Okupljeni sudionici će, nakon održanih prezentacija glavnih govornika, voditi raspravu u sklopu opće teme sastanka „Etika i pandemija - naučene lekcije“. 
 
Uz članove i predstavnike NEC Foruma i EGE-a iz zemalja Europske unije i pridruženih zemalja, na sastancima će biti prisutni i predstavnici Europske komisije, stručnjaci iz područja etike, uključujući predstavnike Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i drugih sveučilišta u Republici Hrvatskoj.
 
Mrežna stranica:
http://www.unicath.hr/ethics


Najave | Projekti | Predsjedanje vijećem EU-a