Sastanak s međunarodnim stručnjacima OECD-a nakon posjeta visokim učilištima

  • Slika
Predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i članovi Koordinacijske skupine inicijative HEInnovate održali su dana 28. ožujka 2018. godine sastanak s međunarodnim stručnjacima i predstavnicima Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) i Europske komisije na kojem su izneseni prvi dojmovi o inovacijama i poduzetništvu u hrvatskome visokom obrazovanju.

U razdoblju od 19. do 28. ožujka 2018. godine međunarodni tim stručnjaka u sastavu: Jon File (Center for Higher Education Policy Studies, CHEPS), Uzi de Haan (Technion-Israel Institute of Technology) i Fumi Kitagawa (University of Edinburgh), posjetio je hrvatska visoka učilišta: Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Dubrovniku, Veleučilište Velika Gorica i Veleučilište VERN. Cilj posjeta međunarodnih stručnjaka je stjecanje uvida u praksu i politiku razvoja poduzetništva i inovativnosti u hrvatskome visokom obrazovanju, a zbog izrade cjelovitoga pregleda stanja u Republici Hrvatskoj, tzv. Country review.

Osim prvih dojmova i načelnih preporuka na sastanku su međunarodni stručnjaci iskazali namjeru da se u svibnju vrate u Hrvatsku i posjete još dva visoka učilišta - Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Tehničko veleučilište u Zagrebu. Nacrt dokumenta o pregledu stanja u Republici Hrvatskoj trebao bi biti gotov do rujna 2018. godine.
 

Pisane vijesti | Priopćenja | Visoko obrazovanje