Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini

2. ožujka 2018.
Broj Poziva: UP.03.2.2.02

Fond: Europski socijalni fond

Operativni program: OP Učinkoviti ljudski potencijali

Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Broj Poziva: UP.03.2.2.02

Ovom operacijom osigurava se razvoj ustanova i ljudskih resursa koji potiču i omogućavaju cjelovit intelektualni te socijalno-emocionalni razvoj darovitih, poboljšat će se razvoj potencijala darovitih učenika uz omogućavanje (rane) identifikacije darovitih u odgojno-obrazovnim ustanovama, njihovo individualizirano poučavanje i učenje tako da ono odgovara njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima, i to uvođenjem diversificiranih i fleksibilnih metoda i oblika rada koji se daju prilagoditi darovitim učenicima.

Opći cilj je razvoj potencijala darovitih učenika u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima.

Specifični cilj je jačanje kapaciteta odgojno-obrazovnih ustanova u području identifikacije i potpore obrazovanju darovitih učenika.

Projekte u trajanju od 16 do 24 mjeseca prijavile su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivači osnovnih i srednjih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti) te osnovne i srednje škole. Uspješnim prijaviteljima osigurano je 10.000.000,00 HRK bespovratnih sredstava, a u sklopu projektnih aktivnosti 11 ugovorenih projekata bit će obuhvaćene 63 osnovne škole i 26 srednjih škola čiji će učitelji, nastavnici i stručni suradnici usavršiti svoje znanje i vještine u radu s darovitima.
 

Pisane vijesti | Projekti | EU fondovi