13. ESA trening na temu promatranja Zemlje (Earth Observation), 18. - 22. 9. 2023., Osijek

Rok: 21. srpnja 2023.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Europskom svemirskom agencijom i Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek organizira trening za sve zainteresirane mlade znanstvenike na temu promatranja Zemlje (Earth Observation). Sudionici treninga imat će priliku dobiti praktični pregled tehnika promatranja Zemlje koristeći se optičkim i SAR podacima.

Trening će se održati u Osijeku, na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, od 18. do 22. rujna 2023. godine, a svrha mu je unaprijediti vještine mladih znanstvenika u području promatranja Zemlje te istaknuti značaj svemira i svemirskih tehnologija. Broj sudionika je ograničen, a rok za prijavu je 21. 7. 2023. godine. Prihvatljivi prijavitelji su magistri znanosti ili studenti doktorskih studija s interesom za daljinska istraživanja (eng. remote sensing) ili interesom za teme predviđene treningom. Jezik treninga je engleski.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poziva sve mlade znanstvenike da se prijave na 13. ESA EO trening, a više informacija o predavačima i načinu prijave možete pronaći na poveznici.

Najave | Priopćenja | Znanost i tehnologija