Stipendije MZO-a, AMPEU-a i Vlade SAD-a: Program Fulbright Foreign Student za akademsku godinu 2025./2026.

Rok: 31. svibnja 2024.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH objavljuju natječaj za stipendije programa Fulbright Foreign Student u akademskoj godini 2025./2026. za prijedoktorska istraživanja u trajanju od dva semestra (9 mjeseci).

Stipendije su namijenjene kandidatima koji su stekli akademski naziv magistra znanosti ili ekvivalent te su u trenutku prijave upisani na poslijediplomski doktorski studij u RH.

Rok za prijavu: 31. svibnja 2024.

Opći uvjeti:
Stipendije se dodjeljuju za istraživanje i usavršavanje na sveučilištima u SAD-u. Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskoga naziva u SAD-u.
Kandidati trebaju imati izvrsno znanje engleskoga jezika u govoru i pismu te podnijeti dokaz o hrvatskome državljanstvu i zaposlenju u RH.

Više informacija o programu, detaljne upute i obrasci za online prijavu nalaze se na web stranici Veleposlanstva SAD-a:

https://hr.usembassy.gov/fulbright-foreign-student-program-for-the-2025-2026/

Kontakt za dodatne informacije:
Public Diplomacy Section/Fulbright Program
fulbrightcroatia@state.gov

Razmatrat će se samo prijave s potpunom dokumentacijom.

Osim online prijave potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju. Dodatna dokumentacija učitava se elektronički izravno uz online prijavu do naznačenoga roka.

Budući stipendisti moraju biti svjesni kako javnozdravstveni uvjeti, dostupnost konzularnih usluga i prijevoza, kao i funkcionalnost američkih institucija i politike mogu utjecati na njihovu mogućnost putovanja u Sjedinjene Američke Države i sudjelovanja u programu.