Natječaj za dodjelu stipendija Hrvatske školske zaklade

Rok: 15. svibnja 2020.


Američki Hrvati stipendiraju darovite studente u domovini

Croatian Scholarship Fund (Hrvatska školska zaklada) California, SAD

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje darovitih studenata u domovini, raspisala je natječaj za izbor novih stipendista. 

Stipendije mogu dobiti studenti koji ovog proljeća završavaju gimanziju ili srednju školu te namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednom od hrvatskih sveučilišta.

Odabrani ovogodišnji studenti primat će godišnju stipendiju u iznosu od 2.000 USD (dva puta godišnje doznačuje se 1.000 USD).

Stipendija može trajati do pet godina, uključujući tri godine preddiplomskoga i dvije godine diplomskoga studija.

Zainteresirani trebaju podnijeti prijavu s popratnom dokumentacijom upravi zaklade najkasnije do 15. svibnja ove godine.

Prijavnicu i informacije o potrebnim dokumentima možete pronaći na sljedećem linku:

http://www.croatianscholarship.org/na-hrvatskom/prijavnica/

Budući da svake godine zaklada primi i po nekoliko stotina prijava na natječaj iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, prednost pri odabiru imat će budući studenti izvrsnih ocjena i slabijega imovinskog stanja.

Zaklada je utemeljena 1989. godine, a stipendira darovite studente u domovini od 1993. godine.
Do sada je - zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade - diplomiralo nekoliko stotina studenata na različitim fakultetima te danas pomažu razvoju svoje zemlje.

Geslo zaklade je „Stvaranje lidera kroz obrazovanje“, a temeljna misija - pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude, koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.