Mogućnosti stipendiranja i mobilnosti studenata u sklopu Agencije za znanost, tehnologiju i istraživanje (A*STAR) iz Singapura

Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavještava zainteresiranu znanstvenu zajednicu (ponajprije doktorande i poslijedoktorande, ali i studente završnih godina diplomskih studija STEM područja) o mogućnostima stipendiranja i mobilnosti studenata u sklopu Agencije za znanost, tehnologiju i istraživanje (A*STAR) iz Singapura.

A*STAR je singapurska Agencija za znanost, tehnologiju i istraživanje koja pokreće istraživanja, znanstvena otkrića i tehnološke inovacije. Nadalje, nastojeći biti globalni lider u znanosti, tehnologijama i otvorenim inovacijama, A*STAR premošćuje jaz između akademske zajednice i industrije u smislu istraživanja i razvoja.

Također, A*STAR je katalizator te nositelj značajnih istraživačkih inicijativa u STEM području među istraživačkom zajednicom u Singapuru, a i šire.

A*STAR nudi razne programe stipendiranja stranim studentima, uključujući i studente iz Republike Hrvatske, kojima je omogućen boravak na istraživačkim institutima u Singapuru. 

Više informacija o A*STAR Agenciji te o programima mobilnosti možete pronaći na sljedećim web adresama, kao i u dokumentima u prilogu:

  1. A*STAR
  2. A*STAR Graduate Academy
  3. A*STAR International Programmes

a. Singapurska međunarodna preddiplomska nagrada (SIPGA) podržava kratkoročne istraživačke posjete namijenjene vrhunskim međunarodnim studentima u A*STAR-u, pružajući jedinstvenu priliku za rad u istraživačkim institutima i konzorcijima s uglednim i svjetski poznatim istraživačima.

Trajanje mobilnosti: najmanje dva (2) mjeseca do najviše šest (6) mjeseci

Singapore International Pre-Graduate Award (SIPGA) - www.a-star.edu.sg/sipga

b. Singapurska međunarodna diploma (SINGA) je suradnja između Agencije za znanost, tehnologiju i istraživanje (A*STAR), Tehnološkog sveučilišta Nanyang (NTU), Nacionalnog sveučilišta u Singapuru (NUS) i Sveučilišta tehnologije i dizajna u Singapuru (SUTD).

SINGA podrazumijeva doktorski studij koji se provodi na engleskom jeziku u izabranom laboratoriju na A*STAR istraživačkim institutima, NTU, NUS ili SUTD.

Nagrada osigurava potporu za četiri (4) godine doktorskog studija.

Singapore International Graduate Award (SINGA) - www.a-star.edu.sg/singa

c. Program A*STAR Research Attachment (ARAP) jest suradnja između A*STAR i partnerskih sveučilišta, a kako bi se omogućile istraživačke mogućnosti za studente doktorskih studija na istraživačkim institutima.

Prema ovom programu, studenti doktorskih studija iz inozemnih sveučilišta provest će jednu do dvije godine na istraživačkim institutima A*STAR pod zajedničkim nadzorom osoblja iz istraživačkih instituta A*STAR i inozemnih sveučilišta.

A*STAR Research Attachment Programme (ARAP) - www.a-star.edu.sg/arap