Završen projekt „Atrij znanja“ Veleučilišta u Karlovcu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U obnovljenoj zgradi Veleučilišta u Karlovcu održana je 29. ožujka 2021. svečana završna konferencija projekta „Atrij znanja“ s ciljem predstavljanja ostvarenih ciljeva, rezultata i provedenih projektnih aktivnosti.

Projekt je financiran u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020., sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 39,051.385 HRK, od čega je dio financiranja iz EU-a od 37,837.729 HRK dodijeljen u nadležnost Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Opći cilj projekta je „poboljšati kvalitetu, relevantnost i opseg istraživačkih aktivnosti te pridonijeti transformaciji Veleučilišta u Karlovcu u međunarodno konkurentnu znanstveno-obrazovnu ustanovu usklađenu s potrebama poslovnog sektora i tržišta rada”.

Svrha projekta je „poboljšati kapacitete za istraživanje, razvoj i inovacije Veleučilišta u Karlovcu u području prehrambene tehnologije s naglaskom na smjer pivarstva“.

Samim projektom obuhvaćena je rekonstrukcija zgrade Veleučilišta, adaptacija i proširenje minipivovare, uređenje novoga kemijskog, mikrobiološkog i senzornog laboratorija, natkrivanje atrija i uređenje potkrovlja s knjižnicom, energetska ovojnica i nova stolarija te uređenje unutrašnjosti atrija s interpretacijskim centrom.

Tijekom četverodnevnog održavanja, na svečanoj konferenciji sudjelovali su, uz domaćina, izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Ivica Poljičak, državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, ravnateljica Uprave za strateško planiranje, digitalizaciju i EU fondove u Ministarstvu turizma i sporta Natalija Havidić, predstavnici gospodarskog, znanstvenog i obrazovnog sektora.

„Atrij znanja“ posjetili su 30. ožujka 2021. i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u pratnji ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa, ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.
 

Pisane vijesti | Priopćenja | EU fondovi