Webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme - Računalstvo u oblaku (Cloud)

U utorak, 5. veljače 2019., u 14.00 sati predavači Morana Kobal i Darko Jureković održat će webinar na temu „Računalstvo u oblaku (Cloud)“.

Morana Kobal radi kao konzultant u tvrtki Oracle Hrvatska više od 20 godina. Područja njezina profesionalnoga interesa obuhvaćaju upravljanje podacima, računalstvo u oblaku i umjetnu inteligenciju.

Darko Jureković je voditelj programa Oracle Academy za deset država srednje i istočne Europe. Više od dvadeset godina uključen je u aktivnosti i projekte vezane uz korištenje IKT-a u obrazovanju, tijekom rada u Ministarstvu znanosti i tehnologije, Ministarstvu prosvjete i športa, u HT-u – Hrvatskim Telekomunikacijama, Microsoftu te od 2015. godine u tvrtki Oracle Corporation.

Tema predavanja: Računalstvo u oblaku (Cloud)

Webinar uživo moći će se pratiti u virtualnoj učionici MZO-a.

Snimka predavanja bit će dostupna svima zainteresiranima na posebnome kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Za dobivanje potvrda o sudjelovanju na webinaru potrebno je prijaviti se u sustav EMA.

O webinaru

Računalstvo u oblaku nije novost u svijetu IT industrije. Svojim brzim rastom utječe na način na koji druge industrije koriste IKT te posljedično na tržište rada, kako u sklopu IT industrije tako i izvan nje. 

Cilj prezentacije je dati pregled osnovnih značajki „računalstva u oblaku“ te prenijeti iskustva utemeljena na specifičnim rješenjima vezanim uz tzv. „Oracle oblak“.
 



Najave | Projekti | Nacionalni kurikulum