Webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme – Programski jezik Java - uvodno predavanje

U četvrtak, 24. siječnja 2019., u 14.00 sati, dr. sc. Branko Mihaljević održat će webinar Programski jezik Java - uvodno predavanje.

Dr. sc. Branko Mihaljević već je više od sedam godina predsjednik Hrvatske udruge Java korisnika (HUJAK), profesionalne udruge razvojnih programera i stručnjaka koji se koriste Javom. Ima i dugogodišnje iskustvo rada sa studentima (FER, Algebra, VERN), a od 2014. stalno je zaposlen kao viši predavač na Rochester Institute of Technology (RIT Croatia). Redovito objavljuje članke u časopisu BUG te organizira dvije redovite godišnje konferencije posvećene Javi: Javantura (23. 2. 2019.) u Zagrebu i JavaCRO (12. - 14. 5. 2019.) u Umagu.

Tema predavanja: Programski jezik Java - uvodno predavanje

Webinar uživo moći će se pratiti u virtualnoj učionici MZO-a.

Snimka predavanja bit će dostupna svima zainteresiranima na posebnome kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Za dobivanje potvrda o sudjelovanju na webinaru potrebno je prijaviti se u sustav EMA.

O webinaru

U svojem predavanju gospodin Mihaljević će predstaviti povijesni razvoj Jave i najnovije događaje vezane uz nju (otvaranje koda pojedinih izdanja Jave i sukladno tome promjene u načinu licenciranja), objasniti razloge njezine današnje raširenosti i tržišne prihvaćenosti te predstaviti što nju i one koji svoj profesionalni put u IT industriji zasnivaju na njoj očekuje u budućnosti (ritam novih izdanja, na primjer). Govorit će i o tome kako je Java zastupljena u obrazovnome sustavu, od osnovnog do visokog obrazovanja (ne samo u Hrvatskoj, nego i šire).



Najave | Nacionalni kurikulum