Webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme - O softverskim projektima i rapidnom razvoju softvera

U četvrtak, 7. veljače 2019., u 14.00 sati, predavači Frane Urem i Darko Jureković održat će webinar na temu „O softverskim projektima i rapidnom razvoju''.

Dr.sc. Frane Urem ima dugogodišnje iskustvo rada u realnom sektoru na softverskim projektima kao razvojni inženjer i voditelj projekata. Predavač je i trenutno prodekan za poslovanje na Veleučilištu u Šibeniku, gdje vodi kolegije vezane uz softversko inženjerstvo i objektno orijentirano programiranje. Ujedno je i prvi Oracle Academy instruktor u Republici Hrvatskoj.

U suradnji AZOO i Oracle Hrvatska održao je u razdoblju 2016-2018 niz Oracle Academy tečajeva o programiranju u Javi i bazama podataka za učitelje i nastavnike u hrvatskim osnovnim i srednjim školama.

Darko Jureković je voditelj programa Oracle Academy za deset država srednje i istočne Europe. Više od dvadeset godina uključen je u aktivnosti i projekte vezane uz korištenje IKT-a u obrazovanju, tijekom rada u Ministarstvu znanosti i tehnologije, Ministarstvu prosvjete i športa, u HT-u – Hrvatskim Telekomunikacijama, Microsoftu te od 2015. godine u tvrtki Oracle Corporation.

Tema predavanja: O softverskim projektima i rapidnom razvoju softvera

Webinar uživo moći će se pratiti u virtualnoj učionici MZO-a.

Snimka predavanja bit će dostupna svima zainteresiranima na posebnome kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Za dobivanje potvrda o sudjelovanju na webinaru potrebno je prijaviti se u sustav EMA.

O webinaru

Jedna od sve traženijih vještina koju IT tvrtke traže od budućih zaposlenika je i ona upravljanja projektima. Iako je upravljanje projektima te korištenje alata Primavera tema zasebnog webinara, ovdje će se, u okviru ciklusa predavanja o programiranju u Javi, pozornost staviti na alate za brz razvoj softvera, kao što je APEX te na specifičnosti upravljanja takvim projektima uz par savjeta kako ih i gdje primijeniti u radu s učenicima.
 



Najave | Projekti | Nacionalni kurikulum