Videokonferencija u povodu početka nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti „Novi početak za bolje sutra“

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU-a, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjega državnog ureda za demografiju i mlade održat će se 26. ožujka 2021. videokonferencija „Novi početak za bolje sutra“.

Novu generaciju programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti za razdoblje 2021. - 2027. predstavit će ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, državna tajnica Središnjega državnog ureda za demografiju i mlade dr. med. Željka Josić, kao i Adrienn Király, voditeljica Kabineta Mariye Gabriel, povjerenice za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, te ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU-a mr. sc. Antonija Gladović.

Cilj konferencije je informirati građane o novoj generaciji europskih programa u području obrazovanja i mladih te istaknuti, prikazujući osobna iskustva sudionika i konkretne primjere, kako programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti pridonose boljem obrazovanju, uključivosti društva te većim mogućnostima za građane Republike Hrvatske.

Na konferenciji će biti premijerno prikazano pet kratkih filmova visokokvalitetne produkcije sa šest priča u režiji Roberta Knjaza, koji na zanimljiv i živopisan način dočaravaju kako programi Europske unije pozitivno utječu na pojedince, obrazovni sustav i društvo u cjelini. Moderator je Ivan Vukušić.
 

Najave | Projekti | Znanost i tehnologija