Videokonferencija MSCA 2020.HR: Učinak i budući izazovi za Marie Skłodowska-Curie akcije

Jedan od događaja tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u području znanosti je videokonferencija MSCA 2020.HR: Učinak i budući izazovi za Marie Skłodowska-Curie akcije, koja će se održati online 19. lipnja 2020. godine u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za mobilnost i programe EU-a.

Na ovome jednodnevnom online događaju raspravljat će se o ulozi i važnosti programa Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) u postizanju pozitivne i uravnotežene cirkulacije mozgova te o tome kako privući i zadržati izvrsne istraživače i potaknuti sudjelovanje u istraživačkim i inovacijskim programima. Ujedno će se naglasiti važnost međusektorske i interdisciplinarne mobilnosti te pokušati identificirati budući izazovi istraživača u daljnjem razvoju karijere s fokusom na poslove budućnosti.

Konferencija će okupiti predstavnike hrvatske i europske znanstvene zajednice, predstavnike neakademskog sektora, predstavnike Europske komisije i europske Izvršne agencije za istraživanje te donositelje politika u području istraživanja i inovacija, MSCA eksperte, članove programskih odbora i nacionalnih osoba za kontakt program Obzor 2020., kao i ostale zainteresirane sudionike.

Više informacija o konferenciji te poveznica za prijavu na konferenciju dostupni su na poveznici https://msca2020.hr/.

Najave | Priopćenja | Predsjedanje vijećem EU-a