Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina postalo javno veleučilište

Slika \slike\Vijesti\2019\7\VHZK Krapina postalo javno.jpg

U četvrtak, 11. srpnja 2019. u Krapini,  ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak i predstavnici osnivača potpisali su Ugovor o prijenosu osnivačkih prava Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina

na Republiku Hrvatsku čime je Veleučilište i službeno prešlo u vlasništvo Republike Hrvatske i time postaje javno. Tako je za studente, njih 180 koliko će ih se upisati u sljedeću akademsku godinu,  omogućeno besplatno studiranje. Uz ministricu Divjak ugovor su potpisali predstavnici osnivača Veleučilišta: župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević, načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša, pročelnica Općine Jesenje Dubravka Leljak Hršak, načelnik Općine Petrovsko Ivan Šanjug i načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec. Ovim se Ugovorom osnivačka prava Veleučilišta s jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prenose na državu.

„Ovo preuzimanje je sigurno vjetar u jedra razvoju Veleučilišta, ali tu je još nešto drugo, a to je da briga za budućnost, briga za studente, briga za obrazovanje ujedinjuje. To je važna poruka, a u tom smislu čestitam svima koji su sudjelovali u procesu i razumjeli da nije svako Veleučilište i svaka škola nešto što treba podržati, nego kvalitetno Veleučilište, kvalitetna škola”, kazala je ministrica Divjak i dodala: „Mi danas nismo ovdje samo zato da bismo preuzeli jedno Veleučilište, nego da bismo mogli reći da smo uspjeli dovesti Veleučilište na razinu da su ponosni osnivači i da ministarstvo mirne duše može preuzeti ono što sad imamo i dalje to razvijati”. Ministrica je istaknula i kako Grad Krapina i Krapinsko-zagorska županija izuzetno puno ulažu u obrazovanje te da su sve ove godine, između ostalog, dobro skrbili i o Veleučilištu, zaključivši da našoj djeci, učenicima i studentima trebamo osigurati kvalitetno obrazovanje.

Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina kao privatno visoko učilište radi od 2007. godine, prvo kao visoka škola, a od 2011. godine kao Veleučilište. Danas Veleučilište izvodi tri preddiplomska stručna studija - Informatika, Prometna logistika i Operativni menadžment.

Pisane vijesti | Priopćenja | Visoko obrazovanje