Svečana dodjela „Nagrade Ivan Filipović" za 2018. godinu

  • Slika \slike\DrzavneNagrade\2019\Nagrade-IvanFilipovic\zajednicka_Ivan_Filipovic-2.jpg
  • Slika

U Saboru održana svečana dodjela „Nagrade Ivan Filipović“ za 2018. godinu

U Hrvatskome saboru u srijedu, 3. srpnja 2019. godine, održana je svečana dodjela „Nagrade Ivan Filipović“ za 2018. godinu prigodom koje su se dobitnicima obratili:

  • izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora i predsjednica Odbora za dodjelu „Nagrade Ivan Filipović“, gospođa izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković
  • izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, gospodin akademik Zvonko Kusić i
  • pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, gospođa izv. prof. dr. sc. Ivana Franić.
Na svečanosti su dodijeljene dvije nagrade za životno djelo i  devet godišnjih nagrada pojedincima.

Nagrade je u ime Odbora za dodjelu „Nagrade Ivan Filipović“ uručila predsjednica Odbora za dodjelu „Nagrade Ivan Filipović“ izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, a u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja izv. prof. dr. sc. Ivana Franić, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja.

Nagradom za životno djelo nagrađeni su Mijo Matošević, profesor mehaničke tehnologije, ravnatelu Industrijsko-obrtničke škole u Novoj Gradiški i prof. dr. sc. Branko Rafajac, umirovljeni profesor Filozofskog fakulteta u Rijeci i profesor emeritus Sveučilišta u Rijeci.

Godišnjom Nagradom u području predškolskog odgoja i obrazovanja nagrađene su Snježana Dupan Lovrić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Suncokret“ u Slatini i Davorka Crnković, ravnateljica Dječjeg vrtića „Vrbik“ u Zagrebu.

Godišnjom Nagradom u području osnovnog školstva nagrađeni su Bisera Vajlandić, učiteljica hrvatskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“ u Osijeku i Darko Suman, učitelj fizike u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Pazinu.

Godišnjom Nagradom u području srednjeg školstva nagrađene su Patricija Nikolaus,  profesorica fizike u Gimnaziji Andrije Mohorovičića u Rijeci i Vesna Radinčić, profesorica mentorica klarineta u Glazbenoj školi „Ferdo Livadić“ u Samoboru.

Godišnjom Nagradom u području visokog školstva nagrađena je dr. sc. Ivana Hebrang Grgić, docentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Godišnjom Nagradom za znanstveni i stručni rad nagrađeni su dr. sc. Ivan Sonda, redoviti profesor u trajnom zvanju na Rudarsko-naftno-geološkom fakultetu i dr. sc. Damir Eljuga, izvanredni profesor u Poliklinici Eljuga.

Odluku o dodjeli „Nagrade Ivan Filipović“ za 2018. godinu donio je Odbor za dodjelu „Nagrade Ivan Filipović“ koji je imenovao Hrvatski sabor Odlukom o imenovanju predsjednice i prestanku mandata predsjednika Odbora „Nagrade Ivan Filipović“ (Narodne novine broj 72/2017.) i Odlukom o imenovanju članova i prestanku mandata članova Odbora „Nagrade Ivan Filipović“ (Narodne novine broj 97/2017.) u sastavu: predsjednica Odbora izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković te članovi: Sanja Putica, prof., dr.sc. Vilmica Kapac, dr. sc. Hrvoje Šlezak, Momir Karin, prof., Jadranka Žarković Pečenković, prof., Mile Živčić, prof., Sunčica Findak, dipl. pedagoginja i Nikica Mihaljević, prof., na sjednici održanoj 11. lipnja 2019. godine.


 

Pisane vijesti | Državne nagrade | Odgoj i obrazovanje