Spremnost za polazak u školu – predvještine za čitanje i pisanje - webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Webinar će se održati 30. siječnja 2020. godine u 13.00 sati.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će tijekom sljedećih mjeseci najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Ljiljana Banek
Spremnost za polazak u školu - predvještine za čitanje i pisanje

Polazak u školu važan je događaj za učenika koji ju polazi, za njegove roditelje i za cjelokupnu obitelj. Učenikovo uspješno usvajanje sadržaje koji su školovanjem pred njega postavljeni zahtijeva određenu razinu spremnosti na različitim područjima.
Neka od njih su područje jezika i govora, predmatematičkih vještina, predčitalačkih vještina, prostornih i vremenskih odnosa i grafomotorike.
Čitanje i pisanje psiholingvističke su aktivnosti za čiju su realizaciju potrebne kognitivne sposobnosti i vještine s područja percepcije, diskriminacije, motorike, jezika, prostorne orijentacije…
Predvještine za čitanje i pisanje razvijaju se i usvajaju prije polaska u prvi razred, odnosno u prvim mjesecima školovanja.
Osnova su na kojoj se temelji čitanje, pisanje i općenito usvajanje školskog gradiva pa učenik kod kojeg su one razvijene u pravilu brzo i lako usvaja čitanje i pisanje.

Predavačica: Ljiljana Banek, Osnovna škola Nad Lipom

Webinar će se održati 30. siječnja 2020. godine u 13.00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja webinara je jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje ćete pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/9062

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.



Najave | Projekti | Nacionalni kurikulum