Projekt Baltazar – dobitnik nagrade publike u kategoriji Pravedna Europa: Njegovanje inkluzije i antidiskriminacija (Regiostars 2021)

Europska komisija dodjelom godišnje nagrade Regiostars u različitim kategorijama nastoji prepoznati primjere dobre prakse u regionalnom razvoju i istaknuti inovativne projekte sufinancirane iz EU fondova koji mogu potaknuti na provedbu sličnih, novih projekata.

Projekt Baltazar, nositelja Krapinsko-zagorske županije, provodi se kontinuirano od 2014. godine u sklopu poziva „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ te se financira iz Europskoga socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta u svih osam godina, koliko se provodi, je 21,5 milijuna kuna, odnosno EU sredstvima je financirano 19,7 milijuna kuna, sredstvima Županije 1,8 milijuna kuna.

Projekt je dugogodišnji primjer dobre prakse poticanja socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama u mjestu njihova prebivališta. Svojim aktivnostima projekt nastavlja s njegovanjem i promicanjem tolerancije, prijateljstva i inkluzije u društvu, a posebno pridonosi poticanju djece da budu što samostalnija i da pokažu svoje talente i mogućnosti. Time se stvaraju uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća i emocionalnog funkcioniranja te uspješniju integraciju u socijalno okruženje uz potporu senzibilizirane javnosti.

Više informacija o projektu možete naći na stranici: https://kzz.hr/projekt-baltazar.

Pisane vijesti | Projekti | EU fondovi