Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori - ZNANSTVENA SURADNJA

7. prosinca 2018.
Razdoblje provedbe: lipanj 2018. - prosinac 2023.
 

Korisnik: Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ)

Ukupna vrijednost projekta: 44.842.440,00 HRK

ESF: 38.116.074,00 HRK

Razdoblje provedbe: lipanj 2018. - prosinac 2023.

Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ) osigurava potporu znanstvenih, visokoobrazovnih i tehnologijskih programa i projekata te poticanje međunarodne suradnje ulaganjem u ideje, ljude, suradnju i izvrsnost. Ovom operacijom potiče se suradnja domaćih znanstvenika i znanstvenika iz dijaspore te omogućava prijenos znanja i privlačenje ulaganja primarno u sustav znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, a posredno i u sustav gospodarstva. Ovakvom suradnjom domaćih i znanstvenika iz dijaspore jača se njihovo umrežavanje pri čemu se poseban naglasak stavlja na razvoj karijera znanstvenika u ranoj fazi razvoja karijere. Na taj način dodatno se jačaju kompetencije za sudjelovanje u natječajima vrlo kompetitivnog okruženja europske i međunarodne znanstvene zajednice.

Cilj operacije je poticanje financiranja istraživačkih suradničkih projekata i to primarno projekata koji se provode na instituciji domaćinu koja je smještena i registrirana u Republici Hrvatskoj, no u provedbu projekata uključena je i suradnja hrvatskih znanstvenika te znanstvenika iz dijaspore.

Tijekom provedbe projekta financirat će se zapošljavanje 38 doktoranada i poslijedoktoranda u ranoj fazi razvoja karijere, troškovi provedbe znanstvenog istraživanja te nabave istraživačke opreme, kratkoročna mobilnost znanstvenika i sudjelovanje na znanstvenim skupovima s ciljem prijenosa znanja.

Više informacija: https://hrzz.hr/

Stranica | Projekti | EU fondovi