Prof. dr. Giorgio Palù_ Live predavanje u 14 sati

Slika /slike/5386039_1143_giorgio_palu.jpg

Jedan od najistaknutijih europskih virologa i mikrobiologa prof. dr. Giorgio Palù održat će u Zagrebu predavanje o najnovijim spoznajama o koronavirusu (COVID-19). Predavanje organizira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Međunarodnim društvom primijenjenih bioloških znanosti (ISABS).

Tijekom predavanja prof. Palù posebno će se osvrnuti na strukture SARS-CoV-2 virusa, novosti vezane uz prijenos koronavirusa, specifičnosti imunološkog odgovora organizma, nove dijagnostičke i terapeutske iskorake u borbi protiv koronavirusa, na razvoj i učinkovitost cjepiva, funkcioniranje sustava obrazovanja tijekom pandemije izazvane koronavirusom itd.

Predavanje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38, Zagreb) u petak, 28. kolovoza, s početkom u 14 sati. Moguće mu je pristupiti putem sljedeće poveznice.

Prof. dr. Palù jedan je od najistaknutijih europskih virologa, bivši dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Padovi, profesor na Sveučilištu Temple, Philadelphia, SAD, te predsjednik Europskog društva virologa (2013. - 2019.). Prof. Palù objavio je više od 500 znanstvenih publikacija iz područja virologije i mikrobiologije, vlasnik je mnogobrojnih patenata iz područja dijagnostike virusnih i bakterijskih bolesti, proizvodnje viralnih i neviralnih vektora za potrebe genske terapije te razvoja cjepiva.

Prijenos uživo (live streaming) možete pogledati ovdje.
 

Pisane vijesti