Priopćenje o odobrenim znanstveno-istraživačkim projektima velikih razmjera u okviru zajedničkoga hrvatsko-kineskog financiranja istraživačkih projekata

Hrvatsko-kinesko povjerenstvo za znanstvenu i tehnološku suradnju donijelo je 7. travnja 2023. godine Odluku o odabiru hrvatsko-kineskih projekata velikih razmjera, kojom su za sufinanciranje odabrana dva projekta u trajanju od dvije godine.

Natječaj za prijavu znanstveno-istraživačkih projekata velikih razmjera u sklopu zajedničkoga hrvatsko-kineskog financiranja istraživačkih projekata za razdoblje 2023. - 2025. godine objavljen je 24. ožujka 2021. godine s rokom za dostavu projektnih prijedloga do 21. svibnja 2021. godine s kineske strane i 14. travnja 2021. godine s rokom za dostavu projektnih prijedloga do 28. svibnja 2021. godine sa hrvatske strane.

Na natječaj je podneseno 7 zajedničkih prijedloga projekata sa hrvatske i 6 s kineske strane. Usklađeno je 5 prijedloga projekata koji su prihvaćeni za stručnu evaluaciju koju su provele obje strane.

Po dovršetku evaluacije za financiranje su odabrana dva projektna prijedloga:
 

Naziv projekta
 
Hrvatska ustanova Hrvatski voditelj Kineska ustanova Kineski voditelj

Sustav za praćenje rehabilitacije fizičkih funkcija temeljen na Internetu tijela
 
Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva Željka Lučev Vasić Fuzhou University Gao Yueming
Primjena nanočestica u multimodalnoj terapiji raka jajnika
 
Institut Ruđer Bošković Anamaria Brozović Dalian University of Technology Anlong Ming


Ukupna potpora za svaki projekt iznosi 200.000 USD koje osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te 1,500.000 yuana koje osigurava Ministarstvo znanosti i tehnologije Narodne Republike Kine.
 

Pisane vijesti | Izvješća | Međunarodna suradnja