Preporuke vezane uz provedbu bilateralnih znanstveno-istraživačkih projekata

Sukladno preporuci Europske komisije, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva znanosti i obrazovanja došlo je do zastoja ili odgode u provedbi bilateralnih znanstveno-istraživačkih projekata.

S obzirom na epidemiološku situaciju i mjere koje se poduzimaju radi suzbijanja širenja virusa COVID-19 i zaštite zdravlja stanovništva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja uvažit će kašnjenja, prilagodbu i odgodu planiranih aktivnosti na ugovorenim bilateralnim znanstveno-istraživačkim projektima zbog više sile uzrokovane ovom pandemijom. Također, pozivamo voditelje projekata da, sukladno mogućnostima, nastave kontakte sa svojim partnerima i aktivnosti, koliko je to moguće, prilagode postojećim okolnostima.

Na poveznici Ministarstva znanosti i obrazovanja (https://mzo.gov.hr/vijesti/koronavirus-vazne-informacije-3583/3583) možete pronaći sve ključne informacije iz obrazovne vertikale u kontekstu koronavirusa. Osim toga, na poveznici https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/znanost/natjecaji-vezani-uz-covid-19/3644 možete pronaći i obavijesti iz sustava znanosti vezane uz borbu protiv COVID 19.

Kako bi suzbila širenje dezinformacija o koronavirusu u Hrvatskoj Vlada RH je otvorila posebnu internetsku stranicu www.koronavirus.hr, gdje se mogu pronaći sve bitne informacije na tu temu. Izuzetno je važno redovito pratiti informacije i preporuke Ministarstva europskih i vanjskih poslova, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Svjetske zdravstvene organizacije.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nastavit će pratiti situaciju te će, u dogovoru s nadležnim ministarstvima u drugim zemljama, dogovoriti rješenja za nastavak provedbe bilateralnih projekata, uključujući i moguće produljenje projekata, prenamjenu sredstava i sl. O tome ćete biti pravodobno obaviješteni.
 

Pisane vijesti | Priopćenja | Međunarodna suradnja