Predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja na drugom sastanku triju zemalja budućih predsjedateljica Vijećem EU-a u Helsinkiju

Predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja sudjelovali su na drugom sastanku triju zemalja budućih predsjedateljica Vijećem Europske unije 'Trio Meeting' održanom od 13. do 14. rujna 2018. godine u Helsinkiju u Finskoj, na kojem su predstavnici ministarstava obrazovanja triju zemalja koje uzastopno predsjedaju Vijećem EU-a - Rumunjska, Finska i Hrvatska, zajedno sa stručnjacima iz drugih europskih zemalja - razmotrili sva pitanja te podijelili iskustva i znanja o pravodobnoj pripremi nadolazećih semestara te ključnim elementima svakoga pojedinog predsjedanja od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2020. godine. Rumunjska, Finska i Hrvatska dodatno su razgovarale o usklađivanju politika i prioriteta u području obrazovanja te o sastancima koji se trebaju održati u predsjedavajućem razdoblju, raspravljena su otvorena pitanja i detaljnije definirani ključni fokusi u pojedinim područjima.

Podsjetimo, u studenome 2017. godine održan je prvi operativni sastanak triju zemalja budućih predsjedateljica 'Trio Meeting RO - FI - HR' u Zagrebu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, gdje su ostvareni inicijalni koraci u pripremama za predsjedanje Vijećem EU-a.

Pisane vijesti | Priopćenja | Predsjedanje vijećem EU-a