Predstavljeni primjeri financiranja projekata transfera tehnologije iz pretpristupnog programa IPA te planovi za financiranje iz Strukturnih fondova

U okviru 3. Dana EU fondova, održanih 15. i 16. listopada 2012. godine u Hotelu Sheraton u Zagrebu, sudjelovala je i Uprava za znanost i tehnologiju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, predstavivši primjere financiranja projekata transfera tehnologije iz pretpristupnog programa IPA te planove financiranja iz budućih Strukturnih fondova.

U okviru radionice pod nazivom "Znanošću do konkurentnog gospodarstva" održano je šest predavanja, za ciljanu publiku, a građani su se o navedenome mogli informirati i na info-pultu Regionalne konkurentnosti.

Dr. sc. Ivana Crnić Duplančić, voditeljica Službe za programe i projekte EU u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i Sporta prezentirala je Kohezijsku politiku EU i buduće Strukturne fondove te Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga kao pripremu zalihe projektnih prijedloga za Europski fond za regionalni razvoj (ERDF) u Strukturnim fondovima u razdoblju 2014.-2020. Gosp. Stipe Marić, voditelj projekta u Službi za programe i projekte EU predstavio je shemu financiranja "Fond za ulaganja u znanost i inovacije" (skraćeno SIIF, prema eng. Science and Innovation Investment Fund) te buduću grant shemu koja će biti financirana kroz Europski fond za regionalni razvoj u drugoj polovici 2013. godine.

Gđa. Andrijana Anić-Antić, voditeljica Odjela u Uredu za pripremu i provedbu projekata u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje govorila je prisutnima o pripremi projektne dokumentacije i procedurama prijave koje se odnose na grant sheme. Na predavanjima su podijeljena i iskustva dvaju projekta financiranih kroz grant shemu. Dr. sc. Oliver Vugrek, predstojnik Zavoda za molekularnu medicinu Instituta Ruđer Bošković govorio je o projektu Uspostava istraživačke infrastrukture za translacijsku medicinu i primijenjenu genomiku na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu, a prof. dr. sc. Verica Dragović Uzelac, predstojnica Zavoda za prehrambeno tehnološko inženjerstvo, Prehrambeno - biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu o projektu Višnja Maraska kao sastojak funkcionalne hrane. Radionicu je odslušalo 80-ak sudionika, dok je info-pultove posjetilo nekoliko stotina građana.

Pisane vijesti | Priopćenja | EU fondovi