Poziv za sudjelovanje na ERC-ovu informativnome danu: Upoznajte ERC

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe EU-a, zajedno s Europskim istraživačkim vijećem, organiziraju ERC-ov informativni dan koji će se u virtualnome obliku održati 2. prosinca 2020. godine. Događaj je zamišljen kao prilika da se hrvatskim znanstvenicima prezentiraju korisne informacije o ERC-ovim financijskim potporama te da ih se upozna s ljudima koji „stoje iza ERC-a“ u Hrvatskoj, ali i u Izvršnoj agenciji ERC-a. Primarni fokus informativnoga dana je potaknuti znanstvenike da se prijave za ERC-ove financijske potpore i predstaviti hrvatske dobitnike ERC-ovih financijskih potpora.

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, zajedno s akademkinjom prof. dr. sc. Milenom Žic Fuchs, članicom Znanstvenog vijeća ERC-a, obratit će se sudionicima tijekom sesije dobrodošlice, nakon čega će uslijediti osnovne informacije o ERC-ovim shemama financijske potpore i samome procesu prijave.

Tijekom sesije „upoznajte dobitnike ERC-ovih financijskih potpora“ sudionicima će se ukratko predstaviti naši dobitnici: prof. dr. sc. Stipan Jonjić (Sveučilište u Rijeci), prof. dr. sc. Vernesa Smolčić (Sveučilište u Zagrebu), doc. dr. sc. Jadranka Šepić (Sveučilište u Splitu), prof. dr. sc. Iva Tolić (Institut Ruđer Bošković) i prof. dr. sc. Nenad Pavin (Sveučilište u Zagrebu). Sudionici će, također, tijekom dvije odvojene sesije umrežavanja (grantee speed-dating) imati priliku sudjelovati u razgovoru s nekim od dobitnika ERC-ovih financijskih potpora.

Sudjelovanje na ERC-ovu informativnome danu je besplatno, a službeni jezik je engleski.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na informativnome danu, molimo Vas da ispunite obrazac za prijavu na sljedećoj poveznici najkasnije do 26. studenoga 2020. godine. Sugeriramo da prilikom prijave jasno naznačite u kojim sesijama umrežavanja želite sudjelovati.

Link za sudjelovanje za ERC-ovu informativnome danu, kao i sve dodatne informacije o događaju, poslat ćemo naknadno svim registriranim sudionicima.

Molimo Vas da ovaj poziv proslijedite svim zainteresiranim znanstvenicima i znanstvenim institucijama u Hrvatskoj.

U nastavku možete pogledati detalje o ERC-ovu informativnome danu. Također, ERC je započeo s kampanjom u Hrvatskoj kako bi potaknuo što veći broj prijavitelja za ERC-ove financijske potpore. Trailer možete pogledati na sljedećoj poveznici.

U slučaju bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte na: Ana.Butkovic@mzo.hr i Sonja.Lesjak@mobilnost.hr.
Veselimo se Vašoj prijavi!

Agenda

10:00 Welcome address
Radovan FUCHS, Minister of Science and Education
Milena ŽIC FUCHS, ERC Scientific Council Member

10:30 An introduction to the ERC
Jerko MARKOVINA, ERC Scientific Officer

11:00 Coffee break

11:15 Meet the grantees
Moderator Ana BUTKOVIĆ, ERC Croatian NCP

  • Stipan JONJIĆ, University of Rijeka
  • Vernesa SMOLČIĆ, University of Zagreb
  • Jadranka ŠEPIĆ, University of Split
  • Iva TOLIĆ, Ruđer Bošković Institute
  • Nenad PAVIN, University of Zagreb

11:45 Grantee speed-dating
Moderator Sonja LESJAK, ERC Croatian Programme Committee Member

12:30 Lunch break

14:00 ERC Dos and Don’ts
Peter EGGER, ERC Panel Member

14:30 Grantee speed-dating
Moderator Sonja LESJAK, ERC Croatian Programme Committee Member

15:15 Closing remarks

15:30 End of the event



Najave | Priopćenja | Znanost i tehnologija