Poziv nastavnicima za ocjenjivanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika

Poštovani nastavnici,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CARNET-om i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokrenulo je projekt Pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika.
Ciljevi projekta su omogućavanje učenicima završnih razreda gimnazija i četverogodišnjih i petogodišnjih strukovnih škola da prije pisanja ispita državne mature dobiju povratnu informaciju o uspješnosti pisanja eseja te ispitivanje mogućnosti online pisanja ispita državne mature uopće.
Zainteresirani učenici probni online esej pisat će u utorak 12. svibnja 2020. s početkom u 10 sati. Učenici koji se prijave za sudjelovanje, na dan pisanja bit će oslobođeni nastave.

Pozivamo vas da se na poveznici https://cn1-loomen.carnet.hr/ prijavite za ocjenjivanje probnog online eseja i na taj način maturantima pomognete u pripremi za državnu maturu. Prednost u odabiru ocjenjivača imat će nastavnici koji su zaposleni u srednjim školama.
Odabrani nastavnici obvezni su sudjelovati u edukacijama za ocjenjivače koje će održati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja online putem.
Prva edukacija bit će 9. svibnja u 10 sati, namijenjena je nastavnicima koji se prvi put prijavljuju na ocjenjivanje ili koji nisu bili na edukaciji za ocjenjivača zadnje tri godine. Na drugoj edukaciji, 13. svibnja u 10 sati, sudjelovat će svi ocjenjivači.
Sve potrebne upute i materijale za ocjenjivanje dat će nadležni zaposlenici Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Prijave za sudjelovanje u ocjenjivanju otvorene su od 4. svibnja do 7. svibnja.

Za ocjenjivanje probnog eseja Ministarstvo će nastavnicima izdati potvrdu o sudjelovanju i doprinosu realizaciji rezultata projekta na državnoj razini koja se može koristiti sukladno Pravilniku o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima.

Unaprijed vam zahvaljujemo na doprinosu realizacije projekta.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja



Pisane vijesti