Poziv na javno praćenje online ministarske konferencije EHEA-e, 19. studenoga 2020. godine

U sklopu provedbe Bolonjskog procesa ovogodišnja ministarska konferencija održava se 19. studenoga 2020. godine te će se zbog pandemije bolesti COVID-19 održati online.
Na njoj će sudjelovati delegacije zemalja Europskog prostora visokog obrazovanja i institucije u statusu konzultativnih članova međunarodne skupine za praćenje Bolonjskog procesa (BFUG), a hrvatsku delegaciju predvodit će ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs. 

Bolonjski proces ima velik značaj jer državama koje u njemu sudjeluju pruža mogućnosti za daljnji razvoj visokog obrazovanja te se njime nastoji postići bolja kompatibilnost sustava visokog obrazovanja u Europskom prostoru visokog obrazovanja.
Sudjelovanje na ministarskim konferencijama iznimno je važno jer se politika provedbe Bolonjskog procesa kreira priopćenjima koja zajednički donose ministri obrazovanja Europskog prostora visokog obrazovanja.

Više informacija o Bolonjskom procesu i ministarskoj konferenciji, kao i Nacrt Rimskog priopćenja, dostupni su na mrežnoj stranici Tajništva Skupine za praćenje Bolonjskog procesa („Bologna Follow-up Group“): http://www.ehea.info/.

Budući da će se ministarska konferencija održati online, organizator je omogućio javno praćenje konferencije (streaming).
Konferenciju možete pratiti tako što ćete se 19. studenoga 2020. godine između 8.00 i 9.00 sati registrirati kao gost na poveznici https://ehea2020rome.it na kojoj je već dostupan dnevni red konferencije i ostale informacije.
Preporučeni preglednici za nesmetano praćenje konferencije su Chrome, Firefox i Edge.



Najave | Projekti | Visoko obrazovanje