Potpisani ugovori o programskom financiranju s javnim veleučilištima i visokim školama

Slika \slike\Priopcenja\2019\5-2019\Potpisani ugovori o programskom financiranju s javnim veleučilištima i visokim školama.jpg

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisani su ugovori o programskom financiranju u ak. godinama 2018./2019., 2019./2020., 2020./2021. i 2021./2022. s javnim veleučilištima i visokim školama u RH.



Ministrica prof. dr. sc. Blaženka Divjak potpisala je četverogodišnje ugovore o programskom financiranju s čelnicima javnih veleučilišta i visokih škola.

Programskim financiranjem visokog obrazovanja javnih veleučilišta i visokih škola osigurava se temeljno i stabilno financiranje i omogućuje dodatno financiranje koje se temelji na rezultatima, odnosno postizanju dogovorenih ciljeva, a sve to se veže uz transparentan način izračuna i dodjele sredstava.

U četverogodišnjim programskim ugovorima definirani su ciljevi, aktivnosti i rezultati, pokazatelji ostvarenja rezultata te dinamika dostave podataka i izvještaja o provedbi ugovora, ali i specifični profil pojedinoga visokog učilišta. Sastavni dio programskih ugovora je i popis studijskih programa visokih učilišta za koje se ostvaruje pravo na programsko financiranje.
 

Pisane vijesti | Priopćenja | Visoko obrazovanje