Poticanje verbalno-lingvističkog razvoja djece predškolske i rane školske dobi - webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Webinar će se održati 18. prosinca 2019. godine u 15.00 sati.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će, tijekom sljedećih mjeseci, najuspješniji odgojno-obrazovni radnici, nagrađeni 2019. godine, predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Ines Krušelj-Vidas
Poticanje verbalno-lingvističkog razvoja djece predškolske i rane školske dobi

Popis zadataka koje obavlja školski knjižničar uključuje širok raspon aktivnosti. No, kako je ključna aktivnost u osnovnoj školi poticanje razvoja svih vrsta pismenosti, u tom procesu uloga školskih knjižničara je nezaobilazna bilo da su sukreatori projekata ili ih samostalno osmišljavaju i provode u suradnji s ostalim kolegama.

Na ovome webinaru pokazat ćemo jedan praktičan primjer provedbe istraživanja u obliku studije slučaja u kojem je školski knjižničar dizajner, član provoditeljskog tima i autor studije.

Istraživanje je provedeno kao aktivnost međunarodnog Erasmus+ projekta pod nazivom RECEPTION (Role of Early Childhood Education in positive Transition/Introduction Outcomes for New pupils) čija tema je bila praćenje verbalno-lingvističkog razvoja djece predškolske  dobi u Osnovnoj školi Matije Gupca u Gornjoj Stubici. Tijekom projekta RECEPTION razvijen je i model intervencije s ciljem poticanja verbalno-lingvističkog razvoja djece predškolske i rane školske dobi.

Predavačica: Ines Krušelj-Vidas, OŠ Matije Gupca, Gornja Stubica

Webinar će se održati 18. prosinca 2019. godine u 15.00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja webinara je jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje ćete pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/8540

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.



Najave | Priopćenja | Nacionalni kurikulum