Početak provedbe projekta TRACER - Transparency of Croatian Qualifications for Enhanced Recognition

Ministarstvo znanosti i obrazovanja započelo je provedbu projekta TRACER - Transparency of Croatian Qualifications for Enhanced Recognition / Transparentnost hrvatskih kvalifikacija radi lakšeg priznavanja, za koji su mu dodijeljena bespovratna sredstva u sklopu programa Erasmus+

Cilj projekta je stvaranje novoga pravnog okvira za Dopunsku ispravu o studiju i preduvjeta za buduću digitalizaciju isprave. Provedba projekta počela je 1. lipnja 2020. i trajat će dvije godine, a projektni partner hrvatskog ministarstva je Ministarstvo obrazovanja, kulture i znanosti Kraljevine Nizozemske. 

Dopunska isprava o studiju vrijedan je izvor informacija o stečenim ishodima učenja  visokim učilištima, poslodavcima i studentima i jedan od važnih alata transparentnosti koji pridonosi učinkovitom priznavanju i prepoznavanju kvalifikacija te unapređenju akademske i radne mobilnosti u Europi. Projektne aktivnosti usmjerene su k daljnjem strukturiranju i ažuriranju podataka u ispravi koji će omogućiti institucijama visokog obrazovanja, poslodavcima, ustanovama za priznavanje kvalifikacija i ostalim dionicima bolje razumijevanje stečenog znanja i vještina, odnosno kompetencija osoba s diplomom.

Pisane vijesti | Projekti | Visoko obrazovanje