Otvoreno je e-Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o dopuni Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, s konačnim prijedlogom zakona

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje da je otvoreno e-Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o dopuni Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, s konačnim prijedlogom zakona.

Dopunom Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi omogućilo bi se financiranje, odnosno sufinanciranje prehrane sredstvima osiguranim u državnom proračunu za sve učenike osnovnih škola, čime bi se osigurao zdrav i uravnotežen obrok učenicima i ostvario pozitivan utjecaj na njihovo zdravlje. Ujedno, ova mjera dovela bi do izjednačavanja mogućnosti za prehranu svih učenika osnovnih škola.

Javno savjetovanje o ovome zakonskom prijedlogu trajat će 15 dana zbog opravdanih razloga, odnosno zbog mogućnosti realizacije financiranja, odnosno sufinanciranja obroka za svakog učenika osnovne škole već od drugog polugodišta ove školske godine, tj. od siječnja 2023. godine.

Javno savjetovanje dostupno je na poveznici:
https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=22099 

Savjetovanje je otvoreno od 21. listopada do 5. studenoga 2022. godine.

Pisane vijesti | Strategijski i akcijski dokumenti | Savjetovanja