Održana završna konferencija projekta Tehnička pomoć Fondu za ulaganje

  • Slika
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta 24. travnja 2015. g. održana je završna konferencija projekta Tehnička pomoć Fondu za ulaganje u znanost i inovacije, faza II.

Projekt vrijedan oko 280.000 eura započeo je u siječnju 2013. s ciljem da korisnicima bespovratnih sredstava i MZOS-u pruži potporu u provođenju aktivnosti vezanih uz Fond za ulaganje u znanost i inovacije, faza II. Tijekom 27 mjeseci trajanja projekta sedmeročlani tim stručnjaka Tehničke pomoći održao je više od deset radionica te je kontinuirano održavao konzultacijske sastanke i mnogobrojna online savjetovanja s 19 korisnika Fonda. Ugovor za provedbu projekta Tehničke pomoći dodijeljen je konzorciju koji predvodi PLANET S. A.

Fond za ulaganje u znanost i inovacije (engl. Science and Innovation Investment Fund – SIIF Phase II) dio je Operativnoga programa "Regionalna konkurentnost 2007. - 2013." i sufinancira se iz Europskoga fonda za regionalni razvoj. Njegova vrijednost iznosi oko 11,2 milijuna eura, a tim sredstvima financirano je 19 projekata čiji su korisnici hrvatska javna sveučilišta, veleučilišta, fakulteti i instituti iz Knina, Rijeke, Osijeka, Slavonskoga Broda, Splita i Zagreba, koji projekte provode u suradnji s drugim ustanovama iz znanosti i gospodarstva. Provedba projekata započela je u prvoj polovici 2013. g., a posljednji projekti s provedbom će završiti krajem 2015. godine.

Nazočnima su se obratili načelnica Sektora za međunarodnu suradnju, programe i projekte Europske unije Gabrijela Herceg Sarajlić, voditelj tima projekta tehničke pomoći dr. Nikolaos Manolopoulos, viša stručnjakinja za provedbu Andrijana Parić te voditeljica projekta u ime MZOS-a Sandra Lušetić. Gđa Herceg Sarajlić pritom je istaknula: "Vjerujemo da smo u drugoj fazi Fonda za ulaganje u znanost i inovacije, posebice potporom koju je pružio projekt Tehničke pomoći, javnim visokim učilištima i znanstvenim organizacijama u Hrvatskoj pomogli da osnaže svoje timove u provedbi projekata."

Provedba druge faze Fonda za ulaganje u znanost i inovacije završava krajem 2015. g. Devetnaest znanstveno-istraživačkih projekata, kao i projekt Tehničke pomoći, predstavljeni su u 60-minutnome dokumentarnom filmu Fond za ulaganje u znanost i inovacije, faza II, koji je na konferenciji premijerno prikazan.


 

Pisane vijesti | Priopćenja | EU fondovi