Održana virtualna aktivnost suradničkog učenja projekta PLAR-U-PAGs na temu socijalne dimenzije visokog obrazovanja

  • Slika
  • Slika
  • Slika
U sklopu Erasmus+ projekta Peer Learning Activities and Resources to underpin the Principles and Guidelines for Social Dimension - PLAR-U-PAGs održana je 13. i 14. lipnja 2023. virtualna aktivnost suradničkog učenja na kojoj se detaljno raspravljalo o načelima i smjernicama za unaprjeđenje socijalne dimenzije u Europskom prostoru visokog obrazovanja.

Navedeni događaj je treća održana aktivnost suradničkog učenja, nakon one u Zagrebu u studenome 2022. godine te u Ghentu (Belgija) u veljači 2023. godine.

Dvodnevni program obuhvatio je teme vezane uz četiri načela: Načelo 3: Povezivanje politika uključivosti u čitavome obrazovnom sustavu, od predškolskog obrazovanja do obrazovanja odraslih; Načelo 5: Učinkovito savjetovanje i usmjeravanje studenata s fokusom na mentalno zdravlje; Načelo 7: Jačanje kapaciteta visokih učilišta za različitost i uključivost te Načelo 9: Društveni angažman visokih učilišta.

Na događaju je sudjelovalo 37 sudionika iz 13 zemalja Europskog prostora visokog obrazovanja. Također su sudjelovali i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nacionalne skupine za unaprjeđenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja, Instituta za razvoj obrazovanja te Sveučilišta u Rijeci.

Nositelji projekta su Ministarstvo obrazovanja i osposobljavanja Flandrije, a kao partneri na projektu sudjeluju Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Europski studentski zbor (ESU), Centar za podršku inkluzivnom visokom obrazovanju (SIHO) i Institut za razvoj obrazovanja Zagreb (IRO).



Pisane vijesti | Priopćenja | Visoko obrazovanje