Održana konstituirajuća sjednica Nacionalne skupine za unaprjeđenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja

  • Slika \slike\Vijesti\2019\5\nac skup 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Konstituirajuća sjednica Nacionalne skupine održana je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja 21. svibnja 2019. godine.

U Nacionalnu skupinu imenovani su mr. sc. Ana Tecilazić Goršić (Ministarstvo znanosti i obrazovanja) u funkciji voditeljice Nacionalne skupine, Davor Došlinec (Ministarstvo znanosti i obrazovanja), dr. sc. Verica Batur (Ministarstvo znanosti i obrazovanja), Ana Jerković (Ministarstvo znanosti i obrazovanja), Jurica Dugandžić (predstavnik Ministarstva rada i mirovinskoga sustava), Marina Cvitanušić Brečić (predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje), Irena Ištvanić (predstavnica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih), izv. prof. dr. sc. Goran Kardum (predstavnik Rektorskoga zbora), dr. sc. Ruža Karlović (predstavnica Vijeća veleučilišta i visokih škola), Kristina Čubela (predstavnica Hrvatskoga studentskog zbora), Klara Pauletić (predstavnica Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske), izv. prof. dr. sc. Karin Doolan (Sveučilište u Zadru), Ninoslav Šćukanec Schmidt (Institut za razvoj obrazovanja), prof. dr. sc. Lelia Kiš Glavaš (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu) i Aleksandar Šušnjar (Sveučilište u Rijeci).

Na sjednici je predstavljen Nacionalni plan za unaprjeđenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj 2019. - 2020., koji je usvojila Vlada Republike Hrvatske na sjednici 3. siječnja 2019. godine, njegovi ključni ciljevi te koordinacija provedbe.

Predstavljena je i Savjetodavna skupina za socijalnu dimenziju Bologna Follow-Up grupe (BFUG Advisory Group on Social Dimension) i Erasmus+ projekt 'SIDERAL - socijalna i međunarodna dimenzija obrazovanja i priznavanja prethodnog učenja' te je najavljena konferencija koja će se u sklopu projekta održati 2. srpnja 2019. godine u Zadru.

Također, raspravljalo se o razvoju standardizirane metodologije praćenja obrazovnih i profesionalnih puteva studenata prema njihovu socijalnome i ekonomskome statusu, što predstavlja jednu od mjera Nacionalnoga plana te zadatak Nacionalne skupine.
 

Pisane vijesti | Odluke | Visoko obrazovanje