Održan Informativni dan o PRIMA inicijativi

Informativni dan o PRIMA inicijativi održan je 4. prosinca 2018. godine u Barceloni s ciljem predstavljanja godišnjeg plana rada i najave poziva za prijavitelje za 2019. godinu.

PRIMA zaklada donijela je smjernice za prijavu projektnih prijedloga za 2019. godinu koje su predstavljene na informativnom danu, međutim, istaknuto je kako još uvijek nisu prihvaćene od Europske komisije te stoga još uvijek nisu službeno obvezujuće za prijavitelje. Nakon što Europska komisija prihvati i službeno odobri navedene smjernice, one postaju pravno obvezujuće za projektne prijavitelje.

Nakon uvodne riječi direktora PRIMA Zaklade, dr. med. Octavija Quintane Triasa, predstavljene su i novosti u pozivima koje se planiraju uvesti u 2019. godini.

Za prijavu projekata u sklopu Section 1 planiraju se četiri poziva za projekte, tematski određena. Prvi je za održivo upravljanje vodom, drugi je za održive sustave poljoprivrede, treći je vezan uz lanac vrijednosti mediteranske prehrane, dok se četvrti planira za tzv. Nexus – ekosistem koji čine voda, energija i hrana.

Za prijavu projekata u sklopu Section 2 planira se jedan poziv koji obuhvaća prve tri teme (voda, poljoprivreda i hrana).

Iznosi financijskih potpora za projekte će porasti, kao i broj projekata koji će se financirati u 2019. godini. Konkretno, pozivom za 2018. godinu financirano je 39 projekata, dok se pozivom za 2019. planira financirati 53 projekta.

Objavljivanje poziva za prijavu projektnih prijedloga očekuje se sredinom prosinca 2018. godine, a prijave će trajati do osam tjedana. Objava rezultata poziva predviđa se u prosincu 2019. godine.

Videosnimka Informativnoga dana o Prima inicijativi dostupna je na kanalu Youtube na poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=8NhSmCNenH0

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poziva sve zainteresirane prijavitelje da prate novosti i obavijesti o nadolazećem pozivu na sljedećim poveznicama:

http://prima-med.org/ te http://www.prima4med.org./



Pisane vijesti | Priopćenja | Znanost i tehnologija