Održan dvodnevni stručni seminar za učitelje u hrvatskoj nastavi u inozemstvu

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja 24. i 25. srpnja 2019. održan je stručni seminar za dvadeset novoizabranih učitelja za rad u hrvatskoj nastavi u inozemstvu.

Sudionike seminara uvodno je pozdravila izv. prof. dr. sc. Ivana Franić, pomoćnica ministrice, koja im je čestitala na postignutim rezultatima na natječaju i izboru za rad u tako važnom dijelu odgojno-obrazovnoga sustava te im zaželjela puno uspjeha i zadovoljstva u radu u hrvatskoj nastavi u inozemstvu.

Ugledni stručnjaci iz struke i učitelji praktičari, kao i nadležni službenici u Ministarstvu, u programu seminara pokušali su novoizabranim učiteljima približiti i s različitih strana predočiti široko područje rada hrvatske nastave u inozemstvu.

Početkom školske godine 2019./2020. novoizabrani učitelji upućuju se na četverogodišnji rad u hrvatskoj nastavi na radna mjesta u Saveznoj Republici Njemačkoj, Republici Italiji, Francuskoj Republici te Švicarskoj Konfederaciji.

Vjerujemo da će novoizabrani učitelji svojim radom pridonijeti ostvarivanju najvažnijega cilja hrvatske nastave, a to je očuvanje i razvijanje hrvatskoga identiteta i pripadnosti hrvatskoj kulturi djece i mladih koji odrastaju izvan domovine Hrvatske.
 

Stranica | Priopćenja | Međunarodna suradnja