Odobren šesnaesti ciklus hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata između MZO-a i DAAD-a za 2021./2022. godinu

Odobren šesnaesti ciklus hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata između MZO-a i DAAD-a za 2021./2022. godinu

Tijekom svibnja i lipnja 2020. godine bio je otvoren šesnaesti ciklus natječaja u sklopu Programa zajedničkog poticanja razmjene sudionika u projektima između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD), koji je potpisan 23. svibnja 2005. godine. Na natječaj su pristigla 22 projektna prijedloga.

Protokol o odabiru hrvatsko-njemačkih projekata potpisan je 10. prosinca 2020. godine.

Odabrano je devet projekata u trajanju od dvije godine, pri čemu sufinanciranje s hrvatske strane iznosi do 3.000 eura godišnje po projektu, a s njemačke strane najviše do 5.500 eura godišnje po projektu.

Od devet odabranih projekata, osam ih je iz područja prirodnih znanosti (jedan iz matematike, jedan iz fizike, dva iz biologije, četiri iz kemije) te jedan iz područja humanističkih znanosti (filozofija).

Sljedeći natječaj za prijavu hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata bit će objavljen u travnju 2021. godine.

Pisane vijesti | Projekti | Međunarodna suradnja