Odobren osamnaesti ciklus hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata između MZO-a i DAAD-a za 2023./2024. godinu

Tijekom svibnja i lipnja 2022. godine bio je otvoren osamnaesti ciklus natječaja u sklopu Programa zajedničkog poticanja razmjene sudionika u projektima između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD), koji je potpisan 23. svibnja 2005. godine. Na natječaj je pristiglo 14 obostrano valjano podnesenih projektnih prijedloga.

Protokol o odabiru hrvatsko-njemačkih projekata potpisan je 20. prosinca 2022. godine. Odabrano je sedam projekata u trajanju od dvije godine, pri čemu sufinanciranje s hrvatske strane iznosi do 3.000 eura godišnje za pojedini projekt, a s njemačke strane najviše do 5.500 eura godišnje za pojedini projekt. Od sedam odabranih projekata, četiri su iz područja prirodnih znanosti (jedan iz fizike, jedan iz matematike, jedan iz kemije, jedan interdisciplinarni iz područja okoliša), jedan iz područja biomedicine te po jedan iz područja tehničkih (interdisciplinarnih) i humanističkih znanosti (povijest).

Sljedeći natječaj za prijavu hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata bit će objavljen u travnju 2023. godine.

Pisane vijesti | Projekti | Međunarodna suradnja

Dokumenti