Odobren deveti ciklus hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu Programa Hubert Curien "Cogito" za 2019. i 2020. godinu

Tijekom ožujka, travnja i svibnja 2018. godine bio je otvoren deveti ciklus natječaja u sklopu Programa Hubert Curien „Cogito“, ugovorenog u Zagrebu 10. listopada 2002. godine između Ministarstva znanosti i tehnologije s hrvatske strane i Ministarstva vanjskih poslova s francuske strane. Na natječaj je pristiglo 45 projektnih prijedloga.

U utorak, 27. studenoga 2018. godine, u Ministarstvu Europe i vanjskih poslova Francuske Republike u Parizu održan je 9. sastanak Mješovitoga hrvatsko-francuskog povjerenstva za odabir znanstvenoistraživačkih projekata za 2019. i 2020. godinu. Hrvatsko izaslanstvo vodio je dr. sc. Tome Antičić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a francusko gospođa Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju Francuskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj. Voditelji izaslanstava potpisali su Zapisnik 9. sastanka Mješovitoga hrvatsko-francuskog povjerenstva.

Odabrano je jedanaest projekata u trajanju od dvije godine, pri čemu sufinanciranje s hrvatske strane iznosi 2.540,00 eura godišnje po projektu. Od jedanaest odabranih projekata tri su iz područja biomedicine, dva iz područja fizike, dva iz područja kemije te po jedan iz područja matematike, agronomije, biologije i znanosti o svemiru. Popis odobrenih projekata nalazi se u prilogu.

Sljedeći natječaj za prijavu hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata bit će objavljen krajem veljače 2020. godine.
 

Pisane vijesti | Projekti | Međunarodna suradnja