Odobren deseti ciklus hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu Programa Hubert Curien „Cogito“ za 2021. i 2022. godinu

Tijekom ožujka, travnja i svibnja 2020. godine bio je otvoren deseti ciklus natječaja u sklopu Programa Hubert Curien „Cogito“, ugovorenog u Zagrebu 10. listopada 2002. godine između Ministarstva znanosti i tehnologije s hrvatske strane i Ministarstva vanjskih poslova s francuske strane. Na natječaj su pristigla 33 valjana projektna prijedloga.

U četvrtak, 10. prosinca 2020. godine, putem videoveze održan je 10. sastanak Mješovitoga hrvatsko-francuskog povjerenstva za odabir znanstvenoistraživačkih projekata za 2021. i 2022. godinu. Hrvatsko izaslanstvo vodio je mr. sc. Želimir Kramarić, načelnik Samostalnog sektora za koordinaciju europskih poslova i međunarodne suradnje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a francusko gospodin Guillaume Colin, savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost Francuskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj. Voditelji izaslanstava potpisali su Zapisnik 10. sastanka Mješovitoga hrvatsko-francuskog povjerenstva.

Odabrano je jedanaest projekata u trajanju od dvije godine, pri čemu sufinanciranje s hrvatske strane iznosi 2.500,00 eura godišnje po projektu. Od jedanaest odabranih projekata tri su iz područja kemije, dva iz područja fizike, dva iz područja geoznanosti te po jedan iz područja matematike, agronomije, biologije i etnologije. Popis odobrenih projekata nalazi se u prilogu.

Sljedeći natječaj za prijavu hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata bit će objavljen krajem veljače 2022. godine.

Pisane vijesti | Projekti | Međunarodna suradnja