Odobren deseti ciklus hrvatsko-austrijskih znanstvenoistraživačkih projekata za 2022. i 2023. godinu

Tijekom svibnja i lipnja 2021. godine bio je otvoren deseti ciklus natječaja u sklopu provedbe Ugovora o znanstveno-tehničkoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Savezne vlade Republike Austrije, koji je potpisan 12. ožujka 2003. godine. Na natječaj je pristiglo 20 valjanih projektnih prijedloga.

U prvoj polovici prosinca 2021. godine Zajedničko povjerenstvo za znanstveno-tehničku suradnju o provedbi Ugovora o znanstveno-tehničkoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Savezne vlade Republike Austrije, koji je potpisan 12. ožujka 2003. godine, održalo je konzultacije u Zagrebu i Beču elektroničkim putem.

Voditelji izaslanstava, gospodin Želimir Kramarić, načelnik Samostalnog sektora za koordinaciju europskih poslova i međunarodne suradnje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i gospodin Christian Gollubits iz Saveznog ministarstva obrazovanja, znanosti i istraživanja Republike Austrije, potpisali su Protokol Zajedničkog povjerenstva za znanstveno-tehničku suradnju o odabiru hrvatsko-austrijskih projekata. Odabrano je 13 projekata u trajanju od dvije godine i dogovoren je radni program za 2022. i 2023. godinu.

Sufinanciranje sa svake strane iznosi najviše do 3.500 eura godišnje za pojedini projekt. Od 13 odabranih projekata, šest ih je iz područja prirodnih znanosti, pet iz područja biotehničkih znanosti te po jedan iz biomedicinskog i humanističkog područja.

Sljedeći natječaj za prijavu hrvatsko-austrijskih znanstvenoistraživačkih projekata bit će objavljen početkom svibnja 2023. godine.

Pisane vijesti | Projekti | Međunarodna suradnja