Odluka o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2021./2022.

U skladu s odredbom članka 7. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 102/2021.), ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs donosi Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2021./2022. kojom se propisuje broj državnih stipendija u STEM područjima znanosti te razdoblje za koje se stipendije dodjeljuju.

Državne STEM stipendije dodjeljuju se provedbom projekta Dodjela stipendija studentima u prioritetnim područjima (STEM) Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.

Također, Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje ažuriranu inačicu Izvatka studijskih programa u STEM područjima znanosti u svrhu dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2021./2022., na temelju Upisnika studijskih programa Ministarstva znanosti i obrazovanja. Izvadak studijskih programa u STEM područjima znanosti sadrži samo one studijske programe čiji studenti mogu konkurirati za ostvarivanje prava na državnu stipendiju u skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 102/2021.).


Pisane vijesti | Stipendije | Visoko obrazovanje