Obavijest studentskim centrima, 13. ožujka 2020.

Poštovani,

vezano uz odluku Vlade Republike Hrvatske i Civilnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da se obustavlja nastava od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, u svim osnovnim i srednjim školama te fakultetima u Hrvatskoj na razdoblje od dva tjedna, ovim putem želimo vam dostaviti nekoliko dodatnih informacija vezanih uz rad studentskih centara.

Naglašavano kako se ova odluka, odnosno obustava nastave odnosi isključivo na studente. Drugim riječima, nastavnici, stručno i administrativno osoblje, djelatnici studentskih centara redovito dolaze na posao i obavljaju redovite aktivnosti. Vezano uz studentske restorane, uputa je jednaka, drugim riječima svi restorani i dalje ostaju otvoreni, količinu obroka potrebno je prilagoditi broju studenata. Obvezni ste staviti obavijest u restoranima da se ograničava vrijeme zadržavanja u restoranu na minimum te kako nema zadržavanja niti okupljanja studenta u restoranima. Posebna pozornost pridaje se održanju najviših higijenskih standarda. 

Navedeno vrijedi sve dok Civilni stožer ne izda drukčije upute te vas stoga molimo da se toga i pridržavate. Odluke i preporuke o navedenom donosi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u svojim priopćenjima koja objavljuje na mrežnim stranicama https://civilna-zastita.gov.hr/, a sve obavijesti u sustavu obrazovanja i znanosti možete pročitati na https://mzo.gov.hr/vijesti/koronavirus-vazne-informacije-3583/3583



Pisane vijesti | Priopćenja | Odgoj i obrazovanje