Obavijest školama o izvođenju radova u sklopu projekta e-Škole

Ministarstvo znanosti i obrazovanja podržava projekt e-Škole koji provodi CARNET. Stoga smo uputili dopis svim ravnateljicama i ravnateljima sa zamolbom za sve one kojima je CARNET najavio dolazak izvođača radova za projektiranje ili kabliranje da izađu u susret i otvore školu za potrebe obavljanja ovih radova. Dovoljno je da se izvođačima, u skladu s uputama Stožera civilne zaštite RH, otključa škola i omogući pristup u sve prostorije u školi.
 
U okviru projekta izgradit će se lokalne mreže škola na oko 1500 lokacija. Izgradnja mreže škole uključuje tri faze koje slijede jedna drugu: projektiranje, kabliranje i postavljanje aktivne mrežne opreme. Trenutno su u provedbi ugovor za projektiranje te ugovor za kabliranje školskih mreža. U drugoj polovici ove godine trebao bi započeti ugovor za postavljanje aktivne mrežne opreme na lokacijama, nakon čega će prve škole imati funkcionalne lokalne mreže.
Provedba ovih aktivnosti je počela početkom 2019. i trajat će do kraja 2021. godine.

Projektiranje se sastoji od dva posjeta školi, posjet arhitekata i posjet projektanata u trajanju od jednog do dva sata za vrijeme kojeg rade snimku postojećeg stanja na temelju kojeg će izraditi projektni plan školske mreže. Zatim slijedi kabliranje prema izvedbenom projektu koji su izradili projektanti. Kabliranje traje od 3 do 10 dana, ovisno o veličini zgrade. Radnici ulaze u školu te rade proboje zidova, postavljaju kanalice i kablove. Unatoč prekidu rada škola radi pandemije, važno je nastaviti s provedbom prethodno navedenih ugovora kako bi se stigle izgraditi lokalne mreže škola, s obzirom na to da su rokovi za izvođenje radova poprilično kratki u odnosu na broj lokacija škola
koje su obuhvaćene projektom.

Izvođači slijede upute Stožera civilne zaštite RH te poduzimaju sve potrebne sigurnosne mjere zaštite za rad u ovim okolnostima.
 

Pisane vijesti | Projekti | Odgoj i obrazovanje